Piet Sieswerda eerste 'dorper van het jaar'

Redacteur Den Helder
JULIANADORP

Hij kwam ooit zelf met het idee, maar het duurde nog vijftien jaar voordat de onderscheiding Dorper van het Jaar werd uitgereikt. Als eerste aan de bedenker: Piet Sieswerda.Hij krijgt zijn eigen tegel op de Julianadorper 'walk of fame'.

Die keuze was geen opzetje, want tijdens de plechtigheid op het Loopuytpark maakten voorzitter Jan Romar en wethouder Kees Visser zaterdagmiddag duidelijk dat Sieswerda de titel dubbel en dik heeft verdiend. De geboren Fries was er zelf beduusd van.

Hij kwam ooit als onderwijzer naar Den Helder en belandde in De Schooten, want in Julianadorp wilde hij beslist niet wonen. Maar zijn vrouw Marijke kon in Den Helder niet aarden. Dus verhuisde het echtpaar alsnog naar de Wethouder De Boerstraat in Julianadorp.

Al gauw werd Piet Sieswerda actief in het plaatselijke dorpsleven. Hij was of is betrokken bij tal van organisaties, zoals de ijsclub, Julianapop, Drooghe Bol en Trefpunt. Een belangrijk succes was de toekenning van een eigen postcode, waarmee de eigen identiteit van Julianadorp werd bevestigd. Voorts maakt Sieswerda veel foto's voor de promotiesite Julianadorp, parel van de Kop.

Tijdens de huldiging werden ook echtgenote Marijke en kleinkind Maaike in het zonnetje gezet.

Op de foto spreekt Piet Sieswerda een dankwoord uit, op de voorgrond zijn met bloemen gehuldigde echtgenote Marijke. Foto Peter van Aalst

Zie ook de Helderse Courant van maandag 10 oktober

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.