MCA wil naar Bergermeer

alkmaar

Het Medisch Centrum Alkmaar onderzoekt momenteel vooral de mogelijkheid te verhuizen naar de Bergermeer. Concreter: het ziekenhuis heeft zijn oog laten vallen op een stuk weiland ten zuiden van golfbaan Sluispolder. Dit blijkt uit gesprekken met diverse betrokkenen.

Begin deze week liet intermim-manager Frits van den Broek van het MCA nog weten de opties open te houden tot het advies 1 februari aan de raad van toezicht wordt aangeboden. De opties die hij noemde, waren blijven in de Alkmaarderhout of verhuizen. Een andere locatie wilde hij nog niet noemen. Ook in dat advies zou nog geen knoop worden doorgehakt.

Uit gesprekken met diverse betrokkenen blijkt dat het MCA toch al een voorkeur heeft voor de locatie aan de Martin Luther Kingweg, ten noorden van de Kees Boekestraat en Jan Ligthartstraat en in het verlengde van de Huiswaarderweg. Dit is min of meer bevestigd vanuit het gemeentebestuur van Alkmaar. Dat liet doorschemeren dat het ziekenhuis in ieder geval uit de Hout wil en naar de Westrand wil.

De Westrand is het laatste open deel van Alkmaar, ten westen van de stad. Tal van ontwikkelingen staan er gepland, zoals een 'sportcluster' rond ijs- en wielerbaan en een AZ-trainingscomplex.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.