Tap in complex Van der Valk langer open

Hoorn

In het multicomplex van Van der Valk gelden voortaan soepelere regels wat betreft sluitingstijden en het schenken van alcohol. De regels voor het complex aan de A7 worden min of meer gelijkgetrokken met de voorwaarden die gelden in de binnenstad.

Dat betekent dat de cafégedeeltes van hotel Van der Valk, casino Flamingo en de bioscoop JT in het weekend tot 4 uur ’s nachts open mogen blijven. Wel moeten bezoekers zorgen dat zij dan om 2 uur binnen zijn. Doordeweeks geldt een sluitingstijd van 2 uur. Het zalencentrum en het restaurant moeten om 1 uur de deuren sluiten.

Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt stemt hiermee in met de wensen van Van der Valk. Er komt wel een proefperiode van een jaar. De burgemeester ziet ’geen zwaarwegende juridische bezwaren’ om het verzoek van Van der Valk af te wijzen. Het afgelopen jaar zijn er volgens de Van Mastrigt weinig openbare orde-incidenten geweest.

Over de sluitingstijden in de binnenstad is altijd veel politiek gesteggel. Een jaar geleden werd een toegangstijd van twee uur afgesproken en een sluitingstijd van drie uur, met een cooling down tot half vier.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen