Halfords plaatst beelden van winkeldief online

© Archief

Monique Bankras
Den Helder

Halfords in Den Helder heeft beelden op Facebook geplaatst van een winkeldief. Een man met een wit petje neemt een headset ter waarde van 60 euro mee zonder af te rekenen.

Ondernemer Ralph Artz van de winkel aan de Keizerstraat zal de laatste zijn die het woord diefstal in de mond neemt. Hij houdt het er daarom op dat een klant dinsdag is vergeten een artikel af te rekenen dat hij in zijn rugzak stopte en meenam. 'Deze meneer heeft een uitstekende keus gemaakt door te kiezen voor een Jabra headset ter waarde van een kleine 60 euro. Helaas is meneer vergeten af te rekenen. Vooral vervelend omdat hij nu geen aanspraak kan maken op de garantie van het product. Omdat wij meneer graag van onze uitstekende service willen voorzien zijn wij op zoek naar hem, wil jij helpen?', meldt de ondernemer op Facebook.

Daarbij zijn foto's van de 'klant' geplaatst. Artz zegt dat de stap om het bericht op Facebook te plaatsen, 'waanzinnig lastig' was. ,,We zijn geen sensatiezoekers en willen niemand beschuldigen.'' De beelden zijn door beveiligingscamera's in de zaak opgenomen. ,,De politie heeft de aangifte genoteerd. De beelden mochten van de politie op Facebook, onder voorwaarde dat we niemand ergens van beschuldigen. Dat doen we dus ook niet. Wij hopen dat die meneer de headset alsnog komt afrekenen. Dan krijgt hij een kassabon waarmee hij aanspraak kan maken op twee jaar garantie.''

Meelij

De Albert Heijn supermarkt in Callantsoog heeft geen meelij met klanten die spullen meenemen zonder die af te rekenen. Winkeldieven zijn dankzij videobeelden die ondernemer Jaap van Vuure op Facebook plaatste, gepakt.

Halfords wordt in zijn actie gesteund door tientallen mensen. Het bericht is op Facebook al ruim vijftienhonderd keer gedeeld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.