Nog vier te gaan voor FC Volendam

Redacteur Waterland
emmen

Nog vier overwinningen te gaan, zou je kunnen zeggen na de overwinning van titelpretendent FC Volendam vrijdagavond op FC Emmen: 0-2. Een makkelijke avond was het echter zeker niet voor de Noord-Hollanders, die zich weer bovenaan de ranglijst nestelden.

Net als maandag tegen nummer laatst Eindhoven speelde Volendam in het Emmer Univé Stadion een moeizaam duel. Het verschil was wel dat het elftal van trainer Hans de Koning, die gisteren zijn 53e verjaardag vierde, zich nu al vroeg gesteund wist door een voorsprong. In de zesde minuut vond Brandley Kuwas op rechts Michiel Kramer. Diens voorzet werd, na een mooie kapbeweging, afgerond door Ludcinio Marengo.

Daarna hing voortdurend de gelijkmaker eerder in de lucht dan de 0-2. Nadat scheidsrechter Eric Braamhaar moest opgeven met een hamstringblessure en vierde man Joachim Will de fluit ter hand nam, vertolkte die laatste direct een hoofdrol met een rode kaart en een penalty: Michiel Kramer, die even daarvoor nog bij een levensgrote kans op Emmen-doelman Peter van der Vlag was gestuit, werd gevloerd door oud-Volendammer Kelvin Maynard, die meteen kon vertrekken. Jack Tuijp voltrok het vonnis vanaf elf meter: 0-2.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.