Omzetherstel bouw

© HSPublicity

Na een zeer negatief verlopen 2010 heeft de bouw (exclusief projectontwikkelaars) zich in het eerste halfjaar van 2011 enigszins hersteld.

De bouwomzet steeg in de eerste zes maanden van 2011 met 6 procent. In 2010 kromp de omzet nog met bijna 9 procent. De omzetgroei deed zich in alle sectoren van de bouw voor. Dit blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).

De omzet van de bedrijven in de grond-, water- en wegenbouw steeg in de eerste helft van 2011 met 6,3 procent vergeleken met dezelfde periode in 2010. Deze stijging komt geheel voor rekening van de gespecialiseerde bouwers van wegen, spoorwegen en tunnels. Deze bedrijven realiseerden in de eerste zes maanden van dit jaar een omzetstijging van bijna 13 procent. Bedrijven die zich toegelegd hebben op het leggen van kabels en buizen boekten een veel bescheidener omzetgroei van 1 procent. Het kleinst was de omzetgroei in de burgerlijke en utiliteitsbouw. Dat kwam onder meer door de kwakkelende huizenmarkt en de leegstand van kantoren.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.