Krijg nou wat?! Bezorger

Ed Brouwer

In krantenland voltrekt zich een belangrijke revolutie. Om de krant betaalbaar te houden, hebben dagbladuitgevers elkaar gevonden in een gezamenlijke bezorgorganisatie.

Dat betekent dat de bezorger nu met maar liefst negen verschillende krantentitels in de fietstas op pad gaat. Dat dwingt tot alertheid, ook als je vóór dag en dauw van deur tot deur gaat. Ook als de adressen niet elke dag hetzelfde zijn.

Het was even wennen. Er is wel eens een titel verwisseld. Ik heb het zelf ook ondervonden. Je dag begint dan toch anders - een mens is een gewoontedier. Je wilt je eigen krant, niets anders. Uit PostNL-kring hoor ik dat menig lezer zijn bezorger de helpende hand biedt met memo’tjes bij de brievenbus. Mooi, maar bijna niet meer nodig, vertelt me de baas van de bezorgorganisatie. Het complexe proces van drukpersen tot brievenbussen is onder controle. Als het goed is merken we dat. En anders moeten we misschien enig begrip hebben.

Achter de schermen is het elke dag een enorme operatie om de kranten vanuit verschillende krantendrukkerijen op tijd in de tas van uw en mijn bezorger te krijgen. Het is ijzeren discipline, voor journalisten met primeurs, drukkers, chauffeurs. Voor allemaal geldt: tijd is tijd, de bezorger en dus de abonnee kunnen we niet laten wachten. Petje af, dat zoiets door allerlei dagbladbedrijven heen lukt.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.