Purmerenders nog niet naar huis na brand

© Bas Witvliet

Kevin de Vries
Purmerend

Een deel van de bewoners van het appartementencomplex aan het Beatrixplein in Purmerend kan nog niet terug naar hun woning.

Zondagavond brak er rond 19.30 uur brand uit op het balkon van huisnummer 6, waarna het appartementencomplex volledig werd ontruimd. De brandweer stuitte tijdens het blussen op asbest en de inwoners brachten de nacht door bij familie en in hotels. De brand was snel onder controle.

,,Vier woningen zijn inmiddels vrijgegeven en dus kunnen deze bewoners weer hun huis in’’, liet Marja van Daalen van Wooncompagnie gisteren weten. ,,Bij de andere vier woningen wordt nog onderzoek verricht. Zo is het de vraag of er daar ook asbest is vrijgekomen.’’

Hoe lang het onderzoek gaat duren is nog niet bekend, maar Van Daalen hoop dat de meeste inwoners aan het eind van de week weer in hun eigen bed kunnen slapen.

,,Bij huisnummer 8 is veel rookschade gesignaleerd en dus is het maar de vraag of dat huis deze week al weer bewoonbaar is. Dit geldt uiteraard ook voor huisnummer 6, waar de brand is ontstaan’’, besluit Van Daalen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.