Huizen op kop Van Aalstweg in Hoorn

Redacteur West-Friesland
Hoorn

Woningbouw in plaats van vestiging van bedrijven op de kop van de Aalstweg in Hoorn scheelt projectontwikkelaar Skilla een miljoen euro. Dit stelt de grondeigenaar in een reactie op het nieuwe bestemmingsplan.

Volgens het bedrijf wekte de gemeente bij het verkrijgen van het perceel verwachtingen. Skilla stak in het jaar 2000 1,3 miljoen euro in de koop van de woningen op Keern 46 tot en met 56.

De onderneming geeft aan dat het de bedoeling van Hoorn was hier ’een zachte wand’ met winkels en woningen neer te zetten.

Zij heeft ook andere bezwaren tegen het gemeentelijk plan hier uitsluitend woningbouw toe te staan. Er is hierdoor ’geen enkele juiste aansluiting met het Kopgebouw en het achtergelegen winkelcentrum’.

Hoorn gaf na de sloop van de huizen op het Keern het perceel de bestemming kantoren. De slechter wordende markt hiervoor was voor de gemeente reden voor een wijziging. Bovendien was dit stuk grond door de afsluiting voor autoverkeer van het Keern niet langer een zichtlocatie. Met woningbouw denkt Hoorn ook tegemoet te komen aan bezwaren van omwonenden die tegen te grootschalige ontwikkelingen zijn.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen