Nu al finales in midweeks bekerprogramma

Redactie Schagen
Schagen

ZAP, Hollandia T, SRC en Schagen kunnen zich woensdag al opmaken voor een vervolg in de voetbalbeker. De regionale clubs die begonnen met een zege treffen dan meteen de andere winnaar in hun poule.

De Polderse ploeg dankte vooral weer de productiviteit van de Helderse broers Malvin (vier treffers) en Kalvin Robert (twee) tegen het ontmantelde Zeemacht dat met 7-0 over de knie ging. Omdat Winkel thuis met 1-3 verloor van Reiger Boys is het woensdag bij de zaterdag tweedeklasser meteen menens als ZAP op bezoek komt.

Datzelfde verhaal gaat op in de poule waar Hollandia T begon met een makkelijke 5-0 zege tegen Alcmaria Victrix zaterdag. Doordat streekgenoot VIOS op de eigen Doorbraak met 1-3 verloor van Jong Holland gaan de Tuitjenhorners woensdag in Alkmaar al de climax tegemoet die ze het liefst voor zondag in de derby hadden bewaard.

Schagen en DWOW treffen elkaar midweeks in Wieringerwerf in de wetenchap dat zowel de vierde- als derdeklasser met een positieve score is vertrokken. De club van de nieuwe trainer Ivo Rohling deed dat met 2-0 tegen Sint Adelbert. De Wieringerwervers, in de voor hen nieuwe derde klasse bij de hand genomen door een oude bekende Eric van Geemen, sloegen met 4-2 toe bij Meervogels.

SRC, waar de loyuale spits Jaap Vink als alternatief wordt gezien in de defensie, sloeg drie keer venijnig toe tegen een beter Limmen (3-1). Tom Bouwmeester en Mats Vijzelaar (2) maakten daardoor dat de wedstrijd bij Egmondia, die niet woensdag maar op donderdag wordt gespeeld, mogelijk al beslissend is voor een vervolg in de beker waar de Schager derdeklasser niet meteen op zit te wachten. De Egmonders kregen de rode loper uitgerold door de defensie van Geel Zwart dat met 7-2 verloor.

Ook Flevo (5-0 tegen ASV), Wiron (2-1 tegen Sint Boys), Dirkshorn (7-0 tegen Kaagvogels), Nieuwe Niedorp (7-2 tegen Oudesluis) de vrouwen van Winkel (3-1 tegen Blokkers), en Succes (4-0 tegen DESS) begonnen de poulefase van de beker met een zege.

Wieringermeer won door twee treffers van Kevin de Bruin met 2-1 van Dindua. En kan woensdagavond bij SEW eventueel inschrijven voor een vervolg.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.