Kinderdagverblijf in ’t Zand kan uitbreiden

Martijn Gijsbertsen
't zand

Kinderdagverblijf ’t Zandkasteel in ’t Zand mag op de hoek Korte Bosweg/Koning Willem II-weg een extra unit plaatsen voor buitenschoolse opvang (BSO).

De gemeente Schagen heeft recent groen licht voor de tijdelijke uitbreiding met een prijskaartje van circa tien mille gegeven.

De ruimte van zo’n veertig vierkante meter mag maximaal vijf jaar blijven staan en worden gebruikt.

’t Zandkasteel heeft de unit naast het bestaande onderkomen nodig, omdat er voor maandag, dinsdag en donderdag een wachtlijst is.

En er - vanwege nieuwe zwangerschappen - ook extra aanvragen van bestaande cliënten komen.

Het kinderdagverblijf heeft momenteel een babygroep van twaalf kinderen en gecombineerde peuter/BSO-groep van maximaal vijftien kinderen.

Door de uitbreiding kunnen maximaal tien BSO-kinderen een eigen plek krijgen om te spelen en knutselen en wordt interne doorstroming mogelijk.

’t Zandkasteel heeft de gemeente bovendien gevraagd de vergunning voor het complete kinderdagverblijf tot 2020 te verlengen. In principe wil Schagen daar haar medewerking best aan verlenen.

Permanent

Uiteindelijk plan is, met het oog op de ontwikkeling van woonwijk ’t Zand-Noord, een permanent onderkomen in het dorp te realiseren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.