Oh kom er eens kijken, in Krommenie

Koos Reitsma
Krommenie

Sinterklaas was zaterdag bij de familie Gigengack in Krommenie. De Sint en zijn pieten hadden tussen 11 en 15 uur de gehele benedenverdieping van de groene Zaanse woning aan de Zuiderhoofdstraat tot hun beschikking.

Het was er in die tijd een drukte van belang. Kinderen mochten met de Sinterklaas op de foto en pieten pakten pakjes in of bakten pepernoten.

Aan snoep in ieder geval geen gebrek. En er viel een pietendiploma te behalen. Maar dan moest wel eerst een uitdagend parcours lang de plaatselijke middenstand worden afgelegd.

Op de etalageramen hingen rode vellen met vragen en meerkeuze antwoorden. ‘Oh kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vindt… ja, wat wordt er eigenlijk in dat schoentje gevonden? A Een speelgoedauto, B een puzzel, of C een letter van banket? Moeders zongen het voor: Een pop met vlèhèchtjes in het haar, een snóezig jurkje kánt en klaar, twee kááátsebahallen in een net, een./. inderdaad, antwoord C.

Zo’n vijfhonderd kinderen brachten volgens de organisatie, de Werkgroep Krommenie, zaterdag een bezoek aan het Sinterklaashuis, deden de speurtocht en maakten een ritje in de verder met pieten volgeladen kar.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.