Koggenland benaderd voor depot bagger

Martin Menger
DE GOORN

Bij de gemeente Koggenland ligt een officiële conceptaanvraag voor de inrichting van een baggerdepot. Dat zei wethouder Koos Knijn in reactie op vragen van CDA-fractielid Bert Tessel.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) bevestigt dat de eerste contacten op ambtelijk niveau zijn gelegd.

De bedoeling is het depot in het najaar van 2015 te gaan vullen met bagger die afkomstig is uit stedelijke wateren te Hoorn.

Hoorn wil het (aangekocht) perceel van ruim twee ha grond in Koggenland reserveren voor de opslag van bagger nabij de A7. De kwestie ligt gevoelig omdat inwoners van Berkhout hier naar eigen zeggen niet volledig over geïnformeerd zijn. Berkhouters raken volgens René Hellingman steeds meer bekneld, ook sinds er plannen liggen voor de vestiging van grote windmolenparken. ,,Berkhout kampt met veel sluipverkeer. Wie kan en wil er nog in Berkhout wonen? Veel bewoners voelen zich totaal weggeschoven en vinden dat ze niet meetellen’’, zei Hellingman tegen de commissie Grondgebied

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen