Zomerpop kiest voor muzikale verscheidenheid

The Dawn Brothers komen naar Zomerpop.© Foto Don Crusio

Leo van Gelderen
Hoogwoud

Na eerder bekend werd dat onder ander Douwe Bob en Broederliefde het eerste weekend in september op Zomerpop in Hoogwoud staan, komt de organisatie met de volgende ’lading’ acts voor de verschillende podia. Waaronder Call It Off, 45ACIDBABIES, The Dawn Brothers en Charl Delemarre.

Delemarre won in 2014 met zijn band de Grote Prijs van Nederland en timmerde met zijn ep ‘De Bekentenis’ (met de single ‘Zonder Jou’) flink aan de weg. Tegenover de gevoelige Delemarre staat 45ACIDBABIES met hun garage-electro-punkpop. Een ‘smerige’ band die in de muziekpers wordt omschreven als ’een band die je bij de lurven pakt en niet meer loslaat.’

Zomerpop geeft ook ruimte aan meer klassieke rock-’n-roll; voor dat geluid zorgen The Dawn Brothers. De vierkoppige band vindt dat ze oude soul naar de toekomst vertalen.

Uit Einhoven komt Call It Off. Deze pop-punk band was Serious Talent bij 3FM en speelt inmiddels op een fiks aantal festivals. Niet in de laatste plaats vanwege hun succesvolle album ‘Abandoned’. The Hillbilly Moonshiners staat te boek als de beste bluegrass band van het land. Tijdens Zomerpop brengen zij een muzikale ode aan hun voorbeeld Mumford and Sons. Bij velen bekend, dus dat wordt volgens de organisatie ’meebrullen’ Voorts kan het publiek tijdens Zomerpop de volgende acts tegemoet zien: La Sandro (dance), Walter Looks (dj), Jonna Fraser (dance stage) en Adrian Noble (winnaar Zomerpop DJ Contest 2017).

Meer info: www.zomerpop.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen