Thuiszorg regio fors onder druk

noordkop

Omring Thuiszorg staat onder grote druk. Het financiële tekort is opgelopen tot een miljoen euro per jaar. Daarnaast dreigt er door vergrijzing van de medewerkers binnen een tijdsbestek van een paar jaar een nijpend personeelsgebrek. Reden voor de directie om uit voorzorg de noodklok alvast maar te luiden.

Walter Bastiaenssens, directeur zorg bij Omring, benadrukt dat zijn organisatie iedereen die het nodig heeft nog steeds de helpende hand kan bieden. Van een acute noodsituatie, waarin cliënten met lege handen staan, is absoluut geen sprake.

Maar wanneer de huidige ontwikkelingen niet tot staan worden gebracht en worden omgebogen dreigen mensen die om zorg vragen wel degelijk de dupe worden, waarschuwt Bastiaenssens: ,,Want ieder jaar moet er in de thuiszorg dik geld bij. Nu al zo'n miljoen euro per jaar. Dat kan natuurlijk niet zo ongestraft doorgaan.''

Thuiszorg heeft door overheidsbezuinigingen de tering al flink naar de nering moeten zetten. Dure verpleegkundigen zijn in veel gevallen vervangen door veel goedkopere verzorgenden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.