Zevenklappers geen bewijs voor ZAP

Redactie Schagen
Breezand

ZAP scoorde in zijn laatste twee wedstrijden veertien keer. Maar voor Bert Blank is dat nog geen onomstotelijk bewijs. ,,Ik vraag me af waar we écht staan’’, sprak de trainer na de tweede zevenklapper op rij. Ditmaal in bekerverband, tegen het Helderse Zeemacht.

Het voorbehoud van de Avenhorner is begrijpelijk. Vorige week werd Dirkshorn door ZAP over de knie gelegd. Dat gebeurde in een nietszeggende oefenwedstrijd tegen een opponent die twee klassen lager speelt en een half elftal op vakantie wist. Nu kwam een ontmantelde zaterdagderdeklasser naar het Ceresplein. Met een stuk of wat reserves die eerder op de zaterdagmiddag al in actie waren geweest maar weer nodig waren in een door blessures geteisterde hoofdmacht. ,,Normaal was dit al een lastige klus geweest. Nu was het helemaal zinloos’’, aldus Harold de Klerk, de trainer.

Slecht nieuws

Die in sommige gevallen pas op het laatste moment met slecht nieuws werd verrast, waardoor het geen zin meer had ZAP wellicht nog te verzoeken de wedstrijd te verplaatsen. De meeste pijn voelden de sailors voorin waar zowel Patrick Beens (werken) als Ingmar Waard ontbrak. Die laatste heeft last van zijn hamstrings en wordt dagelijks verzorgd. Hem werd nu nog ten zeerste afgeraden aan te treden tegen ZAP. Wellicht donderdag, als Winkel naar Den Helder komt en zeker Beens weer speelt. Met hem heeft Zeemacht een garantie voor doelpunten die nu ontbrak. Al is het zeer de vraag of Beens in zijn eentje wel iets uit had kunnen richten. David Albert was voorin op zichzelf aangewezen. Hij verscheen een keer alleen voor Wencho Farrell en schoot tegen de keeper op. Na rust raakte Albert van grote afstand de lat. Daar bleef het verder bij wat Zeemacht betreft.

ZAP kreeg tussendoor alle ruimte om de patronen vanaf links, rechts en door het midden uit te proberen. Het leverde soms mooie staaltjes en fraaie treffers op. Met Malvin Robert zoals de hele voorbereiding al als speerpunt van een ploeg met een andermaal ongekende productiviteit. Het was Blank zeker niet ontgaan. Hij glimlachte zelfs bij de zelfgetrokken conclusie dat de oudste van beide Helderse broers in deze vorm van niets nog een kans weet te maken. Zoals een plotselinge actie uit schier hopeloze positie die nog op de lat eindigde.

Vogelvrij

Maar de trainer had het achteraf vooral over de keer dat zijn centrale verdedigers Joost Boerman en Nick Broersen geen vat hadden op Albert die vogelvrij door de defensie dwaalde. ,,Dat kán niet en mág niet.’’

En er was de coach die in tegenstelling tot zijn binnenkomst zowel zelf als daardoor ook met zijn ploeg stappen verder in het proces is, nóg iets opgevallen. Robin Schouwvlieger, ongelukkig in de afwerking ook al omdat de lat tot een paar keer toe in de weg lag bij zijn voortreffelijke traptechniek, hoeft niet langer het veld breed te houden langs de lijn. Hij mag wonen op nummer tien.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.