Knecht Ootes gematigd tevreden na EK Inline-Skaten

Inline-Skaten

Met twee teammedailles in de tas, maar zonder individueel succes keerde Danëlle Ootes zondag terug van de Europese kampioenschappen Inline-Skaten. ,,Ik was meer knecht.”

Ootes moest vooral haar landgenoot Berber Vonk helpen. Daardoor kon ze niet altijd voor eigen kans rijden. ,,Berber kan vooral beter sprinten en demarreren. Om tot succes te komen, vond de bondscoach dat we het samen moesten doen. Dus moest ik al mijn energie in Berber steken.”

Daardoor vielen haar resultaten individueel wat tegen. ,,Je traint kneiterhard voor een EK. Dan is het niet leuk dat je niet voor eigen kans mag rijden. Ik eindigde op plaats tien, twaalf of acht. Dat valt niet mee. Hopelijk krijg ik het ook een keer terug.”

Helemaal met lege handen stond de negentienjarige Purmerendse niet. Op de relay won ze met het team zilver op de baan en op de weg. ,,Er deden maar vier landen mee op dat onderdeel. Dan is de kans wel groot dat je het podium haalt. In mijn slaapkamer heb ik een stokje waar ik al mijn medailles ophang. Daar komen deze ook.”

Het toernooi in eigen land was de laatste Europese titelstrijd voor Ootes als A-junior. Volgend jaar is ze senior.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen