1100 gratis draverijvlaggen uitgedeeld in Medemblik

1100 gratis draverijvlaggen uitgedeeld in Medemblik
De Bangert in Medemblik is dolblij met de vlaggen.
© Foto Marcel Rob
Medemblik

1100 leden van harddraverijvereniging Prins Hendrik in Medemblik hebben op Hemelvaartsdag een draverijvlag in de bus gekregen. Een cadeautje van de vereniging, die dit jaar 175 jaar bestaat.

Het is de bedoeling dat iedereen de vlag zo’n twee weken voor het draverijweekend buiten ophangt. Vanwege het jubileum is het bestuur in de historie gedoken en het blijkt dat de straatversiering en het vuurwerk ’s avonds al tradities zijn vanaf het eerste uur.

Jarenlang hield Prins Hendrik de straatversierwedstrijd, maar droeg die twee jaar geleden over aan stichting Rondom, die de activiteiten in de week voorafgaand aan de draverij organiseert. De animo voor de wedstrijd neemt al jaren af. Nog maar een handjevol straten versiert volgens het thema van dat jaar. Voorzitter Hans Nipshagen: ,,Er zijn ongeveer dertig straten met ’standaard’ versiering en dat is ook al hartstikke leuk. Voor het jubileum leek het ons mooi om de straatversiering nieuw leven in te blazen door nog meer straten versierd te krijgen met onze vlaggen. De draverij is toch de belangrijkste dag in het jaar voor Medemblik.’’

Prins Hendrik heeft 1350 leden in 1100 huishoudens. Donderdag is het bestuur van deur tot deur gegaan om de dundoeken bij alle inwoners te bezorgen. De vlag heeft de kleuren van Medemblik, zwart en geel, en het logo van Prins Hendrik staat erop. Niet-leden kunnen voor 12,50 euro een vlag aanschaffen bij Kluswijs of Kool & Co. Daar zijn ook vlaggenstokken en -houders te krijgen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons