Steun voor 5 miljoen besparen

Redacteur Kennemerland
beverwijk

Behoudens een achterhoedestrijd over enkele kleine posten, is de Beverwijkse gemeenteraad het grotendeels eens over vijf miljoen aan bezuinigingen.

De raad was er gisteren vrij snel mee klaar. Een reeds uitgedunde lijst met 69 bezuinigingsvoorstellen werd doorgenomen. Er waren er eerst bijna honderd, maar de niet-gesteunde bezuinigingen waren al afgevoerd.

Het ging gisteren om bezuinigingsvoorstellen waar de raad nog verdeeld over is. Op 12 juli valt het eindoordeel. Het gaat vooral om besparingen op het sociaal-cultureel werk en om bezuinigingen die de raadsfracties van PvdA, CDA, Democraten Beverwijk en VVD zelf hadden bedacht.

Het leeuwendeel van de bezuinigingen wordt gesteund. De gemeente neemt tot 2016 de tijd om die uit te voeren. Dat leidt dit jaar al tot bijna twee miljoen euro aan bezuinigingen, volgend jaar wordt pakweg 3,5 miljoen bespaard, in 2014 stijgt het bedrag naar 4,7 miljoen, in 2015 naar 4,9 miljoen en in 2016 naar 5,3 miljoen. Dan is de opdracht die de raad zichzelf gaf om vijf miljoen euro per jaar minder uit te geven, volbracht en heeft de gemeente dertig voltijdbanen minder.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.