Cel voor dief en heler motoren

Cel voor dief en heler motoren

Verslaggeving
hoorn

De rechtbank in Alkmaar heeft S. El H. (19) uit Hoorn veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk.

Bovendien wordt een maand voorwaardelijke jeugddetentie omgezet in een celstraf.De man maakte zich vorig jaar schuldig aan diefstal en heling van motoren, afpersing en inbraken.Vooral de afpersing van een zestienjarige jongen werd hem kwalijk genomen.El H. dwong de jongen op 19 mei zestig euro gepind geld af te geven. Verder probeerde de man in september aan de Kamille in Zwaag een schuifpui te forceren. Bij een inbraak in een snackbar aan de Korenbloem werden geld en rookwaar buitgemaakt.Op 2 oktober 2012 stal El H. een scooter bij de Dekamarkt aan de Korenbloem.Bovendien maakte hij zich schuldig aan heling van in Duitsland en Alkmaar gestolen scooters en motoren.

Dan was er nog C. L. (27), die had deelgenomen aan de afpersing van het gepinde geld van de jongen.In Duitsland had hij samen met anderen een motorscooter gestolen. Daartoe was speciaal een bestelbus gehuurd. Wat betreft in Amsterdam gestolen scooters was de officier van justitie tot de slotsom gekomen dat sprake was van diefstal.Door de rechtbank werd heling bewezen geacht. L. kreeg vijftien maanden cel waarvan een derde deel voorwaardelijk opgelegd.Nog een jongeman, J. N. (20), was bij een motordiefstal bij Düsseldorf van de partij. Hij was betrokken bij de heling van scooters uit Amsterdam. En hij beledigde de politie na de inname van zijn mobiele telefoon met daarop belastend fotomateriaal. Via twitter beledigde hij een wijkagent. N. werd veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen