Lichaam in koffer Maastricht is van vrouw

Daan Doedens
Maastricht

Het lichaam dat vrijdagavond was gevonden in een koffer in de Maas in Maastricht, is van een blanke vrouw. Ze was veertig tot zestig jaar oud. De politie weet nog niet wie het slachtoffer is en heeft daarom zondag een foto en een omschrijving van de vrouw naar buiten gebracht.

Het is ook nog niet bekend waaraan de vrouw is overleden. De politie vraagt mensen om te helpen. Die oproep wordt ook in België en Duitsland verspreid, vanwege de ligging van Maastricht. Tien rechercheurs onderzoeken de zaak. Er is nog niemand aangehouden.

Twee getuigen zagen dinsdagavond laat dat een man met een grote koffer over de Servaasbrug liep en die vervolgens in de Maas gooide. Ze waarschuwden de politie. Duikers begonnen woensdag de rivier af te zoeken. Vrijdagavond werd de koffer gevonden bij de Borgharenweg, ruim een kilometer verderop. Bij opening bleek er een lichaam in te zitten.

Volgens de politie woog de vrouw 71 kilo, was ze 1,70 meter lang en had ze bruingroene ogen. Ze droeg een donkerblauwe broek, een T-shirt met meerdere kleuren, een gouden ring en gouden oorknopjes. Ze had geen schoenen aan.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.