Westfrieslandprijs voor stichting Cromme Leeck

Voorzitter Jan Smit (l) heeft de Westfriesland prijs uitgereikt aan drie bestuursleden van De Cromme Leeck, (vlnr) Ina Broekhuizen, Joke Admiraal en Trudy Schouwe.© Foto: Holland Media Combinatie

Redactie
WOGNUM

Het Westfries Genootschap heeft de jaarlijkse Westfrieslandprijs uitgereikt aan de stichting De Cromme Leeck in Wognum. De stichting, die het verleden van de kernen Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk-West op allerlei manieren belicht, wordt daarmee in de bloemetjes gezet voor de manier waarop de club dit al zoveel jaren doet.

Want de Cromme Leeck geeft niet alleen jaarboek uit, de stichting beheert ook het museumpje Huis van Oud. De rol van de vele plaatselijke historische verenigingen in de regio is volgens voorzitter Jan Smit van het Westfries Genootschap van groot belang voor het behoud van de West-Friese cultuur en geschiedenis. ,,We hebben elkaar juist hard nodig.” Eerder reikte het schap de Westfriesland prijs al uit aan de historische verenigingen Oud Hoorn en Oud Enkhuizen.

Voorzitter Ina Broekhuizen droeg namens De Cromme Leeck de prijs meteen op aan alle vrijwilligers die op zoveel fronten actief zijn voor de club. De overhandiging was in de Grote Kerk in Schagen, waar het genootschap vergaderde.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen