Hulp van buiten

HC Delano Weltevreden.

Delano Weltevreden

Ede wordt al enige tijd geteisterd door een groep Marokkaanse jongeren die auto’s in brand steken en andere rotzooi uithalen. Zijn die Marokkaanse jongeren een Nederlands probleem of een Marokkaans probleem?

Moet de burgemeester van Ede dat probleem zelf oplossen of moet hij daar hulptroepen voor inroepen? Die hulptroepen zijn geen probleem, denk ik. Zolang het Nederlandse hulptroepen zijn. Maar het lijkt alsof de burgemeester van Ede zich geen raad weet met de situatie en daarom hulp accepteert van de consul-generaal van Marokko. Een groter brevet van onvermogen kon hij zichzelf niet geven.

Neem het probleem van handtastelijke jonge vluchtelingen in het Helderse zwembad. Zou toch fraai zijn als onze burgemeester de ambassadeurs of consuls van de landen waar die jongelui vandaan komen zou bellen voor hulp? Dat probleem is resoluut aangepakt, met Helderse kracht en kennis.

Maar het is niet zo dat burgemeester Schuiling geen hulp van buiten inroept. Enige tijd geleden vroeg de gemeente een Rotterdamse oud-politieman met Eritrese roots te praten met jonge Eritreeërs die nog niet precies wisten hoe zij zich hier moesten gedragen. Een prima aanpak die heeft gewerkt. Misschien moet Schuiling zijn collega uit Ede even bellen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.