Helderse voorfilms in Zevenskoop gedoopt met bier

De brouwers. © Archieffoto Stoekenbroek

Petra Bies
Den Helder

Cinema Filmhuis Zevenskoop wil zich meer gaan richten op lokale voorfilms. Donderdag 24 maart is de officiële doop door de Helderse Jongens, die alle bezoekers bovendien verblijden met een flesje ’Dorus’, een van de zelfgebrouwen Helderse bieren.

Het filmhuis aan het Julianaplein draait voorafgaand aan de filmvertoningen een korte voorfilm. Tot nu toe werd daarvoor vooral geput uit oudere animatiefilms. Maar er waren ook al enkele Helderse filmpjes te zien. Zoals over de bouw van schouwburg De Kampanje en de nieuwe bibliotheek. Ook het wel en wee van de schildpadden in de Oranjerie vulde al eens het witte doek.

,,We willen in de toekomst meer van deze films laten zien. Daarbij staan we voor veel open, maar het moet wel filmisch verantwoord zijn’’, zegt voorzitter Bart Pollmann. Die van brouwerij Helderse Jongens voor hun crowdfunding voldoet geheel aan de norm. ,,Het is een prachtig lokaal filmpje over maatschappelijk ondernemen.’’

Het filmpje draait tot en met maandag. Alle dagen is er voor de bezoekers bij vertrek een flesje bier en flyer van de brouwerij.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.