Rollende keuken op plek waar je het niet verwacht

Rollende keuken op plek waar je het niet verwacht
Sandra de Jong verkoopt biologische friet vanuit haar rollende keuken.
© Foto Ron Amesz
Zaandam

Je verwacht het niet, maar op de grens van toerisme en industrie verkoopt Sandra de Jong (51) vanuit een rollende keuken haar biologische friet met stoofvlees, sapjes en (spelt)kroketten en frikadellen. Het liefst maakt ze de patat met ongeschilde aardappels, puur en lekker.

Met Pureontour.nl staat ze aan de Diederik Sonoyweg, op loopafstand van de rotonde bij de Zaanse Schans. Fietsers, wandelaars, vaste gasten uit Purmerend en Amsterdam-Noord, bewoners van het Kalf en Zaandijk en scholieren behoren tot haar klantenkring. En ook medewerkers van omliggende bedrijven en bezoekers van de jachthaven. Onder het genot van een lekkere hap worden klanten zich nu ook bewust van wat ze eten.

Haar liefde voor het boerenleven, studie biologische landbouw en jaren werk in eigen snackbars (met haar zussen) in Monnickendam en Langedijk leidden tot haar eerste bedrijf BeeBox en sinds enige tijd tot deze rollende keuken, waarmee ze in stilte is begonnen, maar dat nu ambitieuze vormen begint aan te nemen. We gaan nog van haar horen.

Zie www.pureontour.nl

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons