Een wandeling rond het mysterieuze baken

Leander Mascini
Spijkerboor

We volgen het advies van reisleider Wim van Beek en maken bij Spijkerboor een rondje om het luchtvaartbaken. Het dorpje zelf is schattig, maar je hebt het snel gezien.

Drink een kopje koffie of eet een broodje in het Heerenhuis. Neem daarna het pontje Jan Hop naar de kant overkant en loop richting het fort. Sla daar linksaf en volg de Westdijk.

Vanaf de dijk heb je prachtig uitzicht over de Beemster. Let ook op de diepte van de polder naast je. Bij de Volgerweg sla je rechtsaf. Het is een smal boerenweggetje waar een paar keer per dag een tractor of een fietser over rijdt. Verder loop je alleen tussen koeien en maïs. Bij de volgende kruising moet je alweer naar rechts, de Wormerweg op.

Rechts zie je het baken in het weiland. We gaan je niet adviseren naar het baken toe te lopen, want dat mag niet. Maar je ziet vanzelf welk hek je over moet, mocht je ongehoorzaam willen doen. Verderop langs de weg liggen mooie oude boerderijen. De eerstvolgende kruising is die met de Zuiderweg, daar kun je rechtsaf om over de verlatenpolderweg weer bij het fort uit te komen.

Dat is het rondje om het baken. Wil je iets verder wandelen, loop de Wormerweg dan verder af en sla rechtsaf op de Zuiddijk.

Dan kom je ook weer terug in Spijkerboor. Drink bij het Heerenhuis of café 't Verloreneind een welverdiend drankje, zak lekker achterover en kijk met andere ogen naar de vliegtuigen die op grote hoogte het gehucht Spijkerboor overvliegen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.