’Pré-Huisweid voor verstandelijk beperkten verdient publiek’

Van onze verslaggever
Warmenhuizen

Het is mooi dat er een festival komt voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Maar hoe bereik je deze doelgroep in Noord-Holland Noord?

Robert de Jong van Esdégé-Reigersdaal vraagt het zich af. „Dankzij de jongens van het Huisweid Festival in Warmenhuizen is er op 4 juni, eerste pinksterdag een pré-Huisweid Festival voor mensen met een beperking. Wij als Esdégé-Reigersdaal sponsoren dat en brengen onze cliënten ervan op de hoogte. Maar hoe doen we dat bij al die andere organisaties in de buurt? Want we willen natuurlijk graag dat er veel mensen op afkomen. Het is de eerste keer en we hopen dat het zowel voor het publiek als voor de organisatie een succes wordt.”

De Jong doet vooral een oproep aan begeleiders en vrijwilligers van organisaties als Noorderhaven (onderdeel van ’s Heeren Loo), De Waerden, de Raphaëlstichting en Thomashuizen. Allen hebben cliënten met een verstandelijk beperking waarvoor het pré-Huisweid Festival, dat voorafgaand aan het Huisweid Festival van elf tot twee uur wordt gehouden, is bedoeld. „Van de doelgroep zelf wil bijna iedereen wel heen. Daar ben ik van overtuigd. Het is de begeleiding die we over de streep moeten trekken.” Omdat het evenement op eerste pinksterdag wordt gehouden, is er waarschijnlijk minder personeel aanwezig bij de woongroepen. „Mogelijk vinden vrijwilligers of familieleden het juist erg leuk om met cliënten naar Warmenhuizen te komen.’’

Organisaties kunnen doorgeven met hoeveel cliënten ze komen, via www.huisweidfestival.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.