Skimmers in Hoorn en Opmeer

Redacteur West-Friesland
Hoorn/Opmeer

Skimmers hebben slachtoffers gemaakt in Hoorn en Opmeer. Tankstation Rotonde in Opmeer heeft gisteren een nieuwe betaalautomaat geplaatst, omdat met het oude was geknoeid.

,,In Opmeer zijn zeker zes pinpassen ingeslikt’’, waarschuwt Lianne Kuijpers uit De Weere. ,,Door via Facebook aan elkaar te vragen waar ze geskimd zouden kunnen zijn, kwamen we tot de slotsom dat het bij het onbemande tankstation De Rotonde op De Veken geweest moet zijn’’, zegt ze.

,,Hoe het gedaan is, is voor ons een raadsel’’, zegt Jan Ambachtsheer van Rotonde Tankstations in Hardinxveld. Pinpassen zijn bij zijn tankstation in Opmeer geskimd op 21, 24 en 25 november op beperkte tijden. ,,We plaatsen vandaag (gisteren, red.) een nieuwe betaalautomaat voorzien van up to date-beveiliging.’’In Hoorn zag een verslaggeefster van deze krant dit weekend haar bankpas in een betaalautomaat van de ING-bank verdwijnen.

Jeroen van Maarschalkerweerd van ABN Amro bevestigt dat in november een automaat aan de Koopvaarder is geskimd, bij het kantoor van de bank. ,,Dat heeft kort geduurd, we waren er snel bij. Er zijn niet veel van onze klanten gedupeerd.''

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen