Straf brandstichter Assendelft hoger dan geëist

Redacteur Zaanstreek
assendelft

De 32-jarige Raymond van S. uit Assendelft is dinsdagmiddag door de rechtbank veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De man stak 27 juni dit jaar een huis aan de Schermerstraat, waar hij, zijn inmiddels ex-vriendin en haar twee kinderen woonden, in brand. De schade was groot. In een vlaag van verstandsverbijstering zei de man twee weken geleden tegen de rechtbank over zijn handelswijze tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Het openbaar ministerie (OM) eiste een gevangenisstraf van een jaar waarvan een halfjaar voorwaardelijk tegen Van S. Een eis die in de ogen van de rechtbank onvoldoende recht deed aan het gepleegde misdrijf.

De man werd niet alleen veroordeeld tot een gevangenisstraf, hij moet zijn ex-vriendin ook een schadevergoeding van 8203,56 euro waarvan 2000 euro smartengeld betalen. Ook een groot deel van de vordering van woningcorporatie Parteon, de eigenaar van de woning, werd toegewezen. De man moet Parteon 40.000 euro betalen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.