Servicepunt bibliotheek De Schooten Den Helder verhuist

Servicepunt bibliotheek De Schooten Den Helder verhuist. Archieffoto HDC Media

Redacteur Den Helder
den helder

Het servicepunt van de Helderse bibliotheek in De Schooten verhuist.

Vanaf februari dit jaar is in de Schooten een servicepunt voor ouderen gehuisvest in de hobbyruimte van het dienstencentrum aan de Walvisvaardersweg.

Onderzoek heeft aangetoond dat het merendeel van de gebruikers niet tevreden is met deze locatie. Daarom maakt het servicepunt vanaf 9 november een nieuwe start in een lokaal van de voormalige Mauritsschool aan de Leendert den Bergerstraat 18. Deze ruimte is groter, zodat er meer boeken geplaatst kunnen worden.

Het blijft een servicepunt speciaal voor ouderen, maar wel kan iedereen uit de wijk hier zijn gereserveerde materialen ophalen.

In het pand aan de Leendert den Bergerstraat is ook De Albatros gehuisvest, het dagbestedingcentrum voor mensen met een lichamelijke handicap of een chronische ziekte. De activiteiten die De Albatros aanbiedt zijn gericht op creativiteit, ontspanning en studie. Dit sluit volgens de bibliotheek goed aan bij de functies van de bibliotheek. KopGroep Bibliotheken en De Albatros gaan dan ook samenwerken. Te denken valt aan een gezamenlijke leestafel, helpen bij de uitlening en het samen organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten.

De laatste uitlening in het dienstencentrum is vrijdag 2 november. Vanaf 9 november is het servicepunt op de nieuwe locatie geopend op dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur.BoekverkoopIn het oude, momenteel leegstaande bibliotheekgebouw aan de Walvisvaardersweg 28 wordt dinsdag 6 november tussen 14.00 en 16.30 uur nog een grote boekverkoop gehouden. Hier kunnen mensen voor weinig geld afgeschreven romans, detectives of informatieve boeken op de kop tikken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.