Niet alle bekerduels worden alsnog uitgespeeld

Redactie Schagen
Schagen

De restanten van gestaakte bekerwedstrijden worden deels ingehaald. Een groot deel van het midweekse programma werd getroffen door noodweer. Alleen Succes haalde tegen Zwaagdijk het reguliere eindsignaal (4-1). Kleine Sluis, tegen Sporting Andijk, en ZAP (bij Reiger Boys) besloten niet eens af te trappen. Die duels worden respectievelijk woensdag 2 en dinsdag 1 september gespeeld.

In de andere gevallen lijkt de KNVB gekeken te hebben naar de consequenties in de groep. Zo is bij zowel Kaagvogels - Hauwert (1-10) als Schellinkhout - Dirkshorn (1-2) de score bij het staken als eindstand vastgesteld.

Dat geldt ook voor Sint Boys - Always Forward (0-4) en SEW - Wieringermeer (4-1). Alle andere regioduels die vanwege het noodweer na een helft of in het laatste kwartier werden afgefloten moeten komende week worden afgemaakt.

Sommige trainers lieten meteen al weten geen trek te hebben om voor soms luttele minuten nog alle voorbereidingen te treffen. Ze zouden overwegen een lager team te sturen om represailles vanuit de bond te voorkomen.

Er zijn in het verleden genoeg voorbeelden van clubs die verstek lieten gaan en voor bepaalde tijd uit het toernooi werden geweerd.

Dit seizoen nog werd Bergen uit de strijd genomen omdat die ploeg niet kwam opdagen tegen Blauw Wit. Het Helderse Zeemacht loopt hetzelfde risico omdat de ploeg zich terugtrekt voor de wedstrijd vandaag tegen Reiger Boys, in de poule van ook ZAP en Winkel. De KNVB rekent erop dat alle duels ’netjes worden afgemaakt’.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.