Stedelijk Orkest Purmerend speelt voor Cupido

redactie Dagblad Waterland

Het Stedelijk Orkest Purmerend geeft zaterdag een voorstelling die helemaal in het teken staat van de liefde. Daarnaast kan het publiek zijn eigen Valentijn verrassen.

De voorstelling wordt interactief, vertelt voorzitter Ruud Stolk. Twee hosts, Liza van Zeijderveld (ex-NKT) en Maikel Nieuwenhuis, zullen de middag aan elkaar praten. ,,Wij weten als orkestleden ook niet precies hoe de middag zal verlopen, dat is het bijzondere eraan. Het is voor ons ook de eerste keer dat we een voorstelling op deze manier aanpakken.’’ Toch heeft Stolk er alle vertrouwen in. ,,We zijn als orkest wel wat gewend. En onze dirigent heeft ervaring met theater, daardoor kan hij goed inspelen op onverwachte gebeurtenissen.’’

Maar het orkest heeft al wel wat verzoeknummers voorbereid, vertelt hij. ,,We hebben al aardig wat verzoekjes ontvangen, maar er is zeker ook nog wat ruimte voor improvisatie.’’ Enkele personen uit het publiek zullen voor hun Valentijn gaan zingen, verklapt Stolk. Maar er wordt ook gedanst en er is ruimte om op het podium over de liefde te praten. Een liefdesverklaring of iemand verrassen met een cadeautje mag ook. Voor zover hij nu weet, staan er geen huwelijksaanzoeken in de planning, maar ook die mogen zaterdag gedaan worden. ,,Zou wel heel leuk zijn’’, vindt hij.

Voor wie wat minder succesvol in de liefde is, is er nog een cursus versieren. Daarnaast treden kinderen van de NKT theaterschool op met een speciale liefdesmedley. Stolk: ,,Het gaat echt om de verrassing. Heel veel mensen hebben geen idee dat hun partner wat voor ze heeft bedacht.’’

Ook Marjan van den Berg is aanwezig, zij schrijft onder meer columns in tijdschrift Margriet en zal het één en ander over de liefde vertellen.

Wie nog wat voor zijn of haar Valentijn wil doen, mag het orkest nog benaderen. Verzoekjes kunnen gedaan worden via Valentijn@stedelijkorkestpurmerend.nl. Als de voorstelling een succes wordt, zal het volgend jaar weer zijn.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.