Feestje voor Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen

Feestje voor Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen. Foto DNP.nu/Maarten de Jonge

Ron Amesz
bergen

update video en foto's - De Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen vierde dit weekeinde een feestje: de organisatie bestaat tachtig jaar en dat werd herdacht met een open dag en de ingebruikneming van een nieuw terreinvoertuig.

Hetty Hafkamp, burgemeester van de gemeente Bergen, kwam met toeters en bellen in de nieuwe auto aan, waarna het voertuig met champagne werd ingewijd.

De open dag stond in het teken van hulpverlening en dus waren naast de reddingsbrigade ook de ambulancedienst en brandweer aanwezig. Collega’s van de Egmondse Reddingsbrigade en Reddingsbrigade Schoorl waren ook van de partij met hun voertuig.

Bezoekers konden al het materieel bekijken, de reddingspost ontdekken en natuurlijk vragen stellen aan de strandwachten.

Om twaalf uur kwam de KNRM, station Egmond aan Zee, met de ‘grote boot’ en showde de schipper het schip. Later werd de boot op de kant gelegd en konden nieuwsgierige bezoekers deze van dichtbij bekijken.

Rond een uur werd er nog een reddingsactie gesimuleerd, in samenwerking met de ambulancedienst en met behulp van het nieuwe voertuig.FOTOALBUM

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.