Heiloo voor Schipholzaken naar IJmond

Henk Jan den Ouden
Heiloo

De gemeente Heiloo laat de belangen als het gaat om luchthaven Schiphol vanaf volgend jaar niet langer behartigen door de Rijksuitvoeringsdienst Noord-Holland-Noord. Heiloo wil zich per 1 januari 2016 aansluiten bij de Omgevingsdienst IJmond. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Heiloo onlangs besloten.

,,De overstap naar omgevingsdienst IJmond heeft er ook mee te maken dat steeds meer gemeenten zich daarbij aansluiten en zij daardoor ook in staat zijn om er meer tijd en energie in te steken", aldus een woordvoerster van de gemeente Heiloo. ,,Hierdoor neemt de kennis ook toe op een centrale plek en kunnen we de krachten beter bundelen. Zo zorgen we ervoor dat de belangen van de gemeenten in de regio goed worden vertegenwoordigd ten opzichte van Schiphol."

Heiloo maakt al geruime tijd deel uit van het Portefeuillehoudersoverleg Schiphol voor de regio IJmond-Alkmaar. Dit is op informele basis, waarbij Heiloo niet deelt in de kosten voor de ambtelijke ondersteuning, zo legt de woordvoerster uit. ,,Aan deze situatie wil de Omgevingsdienst IJmond een einde maken omdat andere gemeenten ook een jaarlijkse bijdrage betalen. Vanaf 1 januari 2016 dient een jaarlijkse bijdrage betaald te worden voor deelname aan het Portefeuillehoudersoverleg. Hierbij kan ook een beroep gedaan worden op alle bijkomende ambtelijke ondersteuning. Die ligt op dit moment bij de RUD. De uren die dan vrijkomen bij de RUD nemen we vanaf 1 januari 2016 af voor klimaat en duurzaamheid", aldus de woordvoerster. Buurgemeente Castricum maakt al sinds 2007 deel uit van de Omgevingsdienst IJmond.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.