Dronken Texelaar (21) raakt rijbewijs kwijt na dollemansrit op N9 [update]

Schagen

Een 21-jarige bestuurder uit Oudeschild is zondagmiddag aangehouden voor zijn levensgevaarlijke rijgedrag op de N9 tussen Den Helder en Sint Maartensvlotbrug. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingevorderd.

De man werd na zijn opvallende rit uiteindelijk aan de kant gezet in Sint Maarten. Daarbij bleek dat de man bijna viermaal te veel alcohol had gedronken. In de auto zaten ook nog drie passagiers.

Een politieagent in burger zag op Eerste Pinksterdag op de drukke N9 dat de automobilist in kwestie rare capriolen uithaalde en gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De bestuurder maakte zich schuldig aan diverse verkeersovertredingen, zoals bumperkleven en inhalen over een doorgetrokken streep. Op diverse plekken reed de man 140 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Achtervolging

De politieman in burger zette de achtervolging op afstand in en gaf steeds zijn positie door aan collega-agenten. Uiteindelijk eindigde de dollemansrit op het terrein van het Acon-autocrosscircuit in Sint Maarten, waar op Eerste Pinksterdag races werden verreden.

Dienstdoende politieagenten konden de drankcoureur daar aanhouden. De 21-jarige Texelaar bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Hij blies 360 ugl, bijna viermaal te veel voor een ’beginnend bestuurder’. Hij bracht niet alleen zichzelf in gevaar maar ook zijn drie inzittenden en andere weggebruikers.

Ingevorderd

Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens zal er in verband met zijn rijgedrag op kosten van de de 21-jarige overtreder een zogenaamde artikel 130-procedure worden gestart, waarbij het CBR zal onderzoek doen naar zijn rijvaardigheid.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.