Monsterlijk lief

© HSPublicity

Manumanu’s zouden een nieuwe rage kunnen worden. Pinky, Freddy, Shiny en Crumble, allemaal hebben ze wat monsterlijks en liefs. Je kunt met ze knuffelen, maar ook op ze zitten. Ze zijn poef, maar ook een knuffel en een kunstwerk.

Deze Manumanu’s worden met veel liefde volledig met de hand gemaakt door kunstenares Reneé Reijnders. Ze maakt ze op aanvraag naar kleur en karakter. De poefs zijn gemaakt van wol en vilt. Elke poef is zo’n 60 centimeter hoog. En volgens de maakster zijn de Manumanu’s voor álle leeftijden. Reijnders ziet haar Manumanu’s echt als haar kindjes en daarom ze dan ook mét adoptiepapieren afgeleverd bij hun nieuwe eigenaar!

Reijnders studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) in de drie richtingen Beeld Media Technologie, Architectonische Vormgeving &Interieur en Autonoom Grafiek. Ze houdt zich vooral bezig met het maken van sculpturen en installaties voor tentoonstellingen en in de publieke ruimte. Behalve de op maat gemaakte Manumanu’s zijn er ook een aantal ‘vaste’ creaties in de collectie. Zoals Crumble, die naar verluidt wel van een gebakje houdt!

Manumanu’s zijn verkrijgbaar bij de kunstuitleen Utrecht, in museumwinkel Hilversum en Viq in Beesd. Ze zijn te koop voor prijzen vanaf 375 euro. Check ook een de site www.manumanu.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.