Murmellius wordt hypermodern

Foto JJFoto / Tom Ruiter

Foto JJFoto / Tom Ruiter

Gerard van Engelen
alkmaar

Aan de voorkant is er niets van te zien, maar de moderne aanbouw van het Murmellius Gymnasium aan de Berkerhout in Alkmaar verrijst langzaam achter het gebouw. Het omvangrijke project is in volle gang.

Het is een groot contrast. Het statige rijksmonument en de enorme moderne aanbouw boven de oude gymzaal. ,,Een verbouwing in de stijl van het gebouw, zou niet mooi zijn’’, laat Hans van Niekerk, rector van de school, weten. ,,Er ontstaat dan een lelijk contrast met nieuw en oud. Dan kun je het maar beter rigoureus doen en voor een moderne stijl gaan.’’ De gymzaal betreden kon voorheen alleen via buiten. Straks verbindt het nieuwe gedeelte zich op twee plekken met het oude en kan alles binnen de school bereikt worden. De twee nieuwe verdiepingen bieden nu ruimte aan dubbel zoveel lokalen als hiervoor.

Het hele gebouw wordt van een luchtfiltersysteem voorzien. Ook is het voorbereid op wat de toekomst brengt, want er is overal internet te ontvangen en krijgen alle lokalen een beamer. Door de komst van een extra lift, is de school geheel rolstoelvriendelijk. Dat was hiervoor niet zo.

In juni is het project klaar. Het nieuwe schooljaar begint in het gemoderniseerde pand.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.