Jazzfestival verlaagt prijzen

Gerard van Engelen
enkhuizen

De btw op podiumkunsten en kunstvoorwerpen mag dan per 1 juli worden verhoogd, de organisatie van het Jazzfestival in Enkhuizen heeft de prijzen opnieuw verlaagd.

Gemiddeld zijn de prijzen tijdens het vierdaagse festival van 2 tot en met 4 juni met zo’n €6 gedaald. Zo kost een kaartje voor Bloody Mary in de voorverkoop nu €17,50 in plaats van €23,50. Ook in 2010 stelde de organisatie zijn prijzen al naar beneden bij.

Het festival moet daardoor aantrekkelijker worden voor een jonger publiek dat minder te besteden heeft. ,,Het gaat niet ten koste van de kwaliteit’’, benadrukt voorzitter Cees Stelling.

Ook zijn er dit jaar weer voordelige arrangementen. Voor wie alle evenementen op vrijdag, zaterdag en zondag wil bezoeken, is er voor €42,50 een ’lang weekendticket’. Een kaart voor alleen zaterdag en zondag, kost €25.

Voor de City Jazz Night op zaterdag geldt sowieso één ticket van €12,50. Dit biedt toegang tot het Crescent City Connection Concert in Het Wapen van Enkhuizen, de Dance Hall Swing Night in de Festival Hall (het voormalige bowlingcentrum) aan de Paktuinen en tot de diverse cafés die meedoen aan de kroegentocht Pub Jazz.

Uit: ’Respectvolle verjongingskuur’ voor Jazz

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.