Verliezer Winkel stapt naar beroepscommissie

Winkel

Winkel is door de tuchtcommissie van de KNVB bestraft met een nederlaag in de beslissingswedstrijd tegen Hauwert, dat nu vooralsnog is gepromoveerd naar de vierde klasse. Het bestuur van Winkel gaat die uitspraak aanvechten bij de commissie van beroep van de KNVB.

In eerste instantie won Winkel de beslissingwedstrijd na strafschoppen. Later bleek dat er volgens het reglement eerst had moeten worden verlengd. Beide clubs, noch de scheidsrechter, zijn assistenten en de waarnemer van de KNVB bleken daarvan op de hoogte te zijn. Toen de verlenging alsnog werd vastgesteld kwam Winkel niet opdagen. Die weigering is nu bestraft. Winkel moet daarom zondag aantreden tegen SDOB. De winnaar promoveert naar de vierde klasse. Omdat het bestuur van Winkel, gesteund door een advocaat, in beroep gaat, zal de club zondag wederom niet in actie komen.

,,Met deze uitspraak gaat men voorbij aan het voorafgaande’’, meent voorzitter Johan Senneker van Winkel, ,,En worden fouten die door de bond zijn gemaakt gemaskeerd. In de brief die we nu kregen met betrekking tot de wedstrijd van zondag staan alle regels uitvoerig vermeld. Die duidelijkheid was er zeker niet in de uitnodiging voor het duel tegen Hauwert.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.