Telstar boekt knappe zege op MVV

Medewerker Internet
Velsen-Zuid

Drie wedstrijden in acht dagen. Het leek wat veel voor de smalle selectie van Telstar, maar niets blek minder waar. Want gisteravond werd ook MVV aan de zegekar gebonden. Met 2-1 sleepte Telstar het dertiende punt in deze nog jonge competitie binnen.

Telstar begon goed. Na zes minuten kopte Toine van Huizen echter in vrije positie over. Twintig minuten later was het wel raak. Calvin Mac Intosch ging goed mee naar voren en kreeg op tijd de bal aangespeeld. Dat Telstar met die 1-0 voorsprong de rust wist te bereiken was te danken aan keeper Wesley Zonneveld. Hij verrichte in de slotfase van de eerste helft enkele goede reddingen.

Maar vroeg in de tweede helft moest hij toch capituleren. Via een goed uitgespeelde aanval kwam MVV via Sven Braken op gelijke hoogte. Telstar kreeg daarna nog een tegenvaller te incasseren toen scheidsrechter Otto een zuivere handsbal in het strafschopgebied van Bryan Smeets niet had gezien. Daarna maakte Otto het nog bonter door Cor Georges Gilles te laten staan met een gele kaart nadat hij een bijna doorgebroken Diangia Matusiwa onderuit trok.

Maar Telstar kwam met het juiste antwoord. Sjaak Lettinga scoorde kort daarop fraai en bezorgde Telstar opnieuw de voorsprong. Toen de thuisploeg het even moeilijk kreeg was er opeens de steun van het publiek. ’Het sta op als je voor Telstar bent klonk vanaf de tribune’. Matusiwa had tien minuten voor tijd aan alle twijfel een einde kunnen maken, maar zijn lob ging langs de verkeerde kant van de paal. Daardoor bleef het tot het laatste fluitsignaal, met zelfs vijf minuten extra speeltijd, spannend in Velsen. Maar met 13 punten uit 6 duels staat Telstar wel mooi op de tweede plaats in de eerste divisie.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen