Promotie ’Holland boven Amsterdam’ kan van start

Tanja Koopen

Er gaat serieus werk worden gemaakt van de promotie van ’Holland boven Amsterdam’. ,,De provincie heeft geld beschikbaar gesteld voor het overbruggingsjaar 2016, we kunnen op 1 januari van start met het onderzoek hoe we mensen naar deze regio kunnen krijgen", aldus de Enkhuizer wethouder Rob de Jong.

De gemeente hield afgelopen week een netwerkbijeenkomst tijdens de zeilwedstrijden om de VOC-cup, om betrokkenen op een lijn te krijgen wat betreft de promotie van de Kop van Noord-Holland. Het enthousiasme om samen te werken is in ieder geval groot. De gemeenten en de provincie gaan de voorwaarden bieden, de samenwerking op toeristisch gebied moet dan van onderaf komen, van bedrijven, instellingen en verenigingen.

Intenties

Opvallend vond Jeroen Helmer, voorzitter van de Enkhuizer Watersport Vereniging Almere, dat ook niet direct belanghebbenden zich achter de intenties schaarden. Zoals gemeenten die niet echt watersport of toerisme binnen de grenzen hebben, maar wel zouden kunnen profiteren met bij voorbeeld meer werk voor haar burgers.

De voorzitter van Almere glimt nog na van het succes van de door de club gehouden zeilwedstrijden voor de Fareast 28R en de Fun Max 25. ,,Het is meteen een mega succes geworden met een goede organisatie en toch een gemoedelijke sfeer.

Zeilklassen

Ook van buiten de club kregen we fantastische medewerking van de gemeente en middenstanders. We hebben al van drie andere zeilklassen verzoeken gekregen wedstrijden te organiseren en ook de buitenlandse zeilers die zijn geweest, komen graag weer terug."

Almere wil de VOC-cup naar een groter en breder sportboten evenement tillen. De wethouder wil zeker meewerken, de stad er meer bij betrekken en bij voorbeeld de mogelijkheden voor toeschouwers verruimen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen