Eigen Gerry Holland-busje voor volkszanger

Vanda de Haan
Hoofddorp

Omstanders vragen om een handtekening of maken foto’s van zijn nieuwe vervoermiddel. De Hoofddorpse zanger Gerry Holland - echte naam: Berghoef - heeft sinds kort een eigen busje, betaald door een gulle sponsor.

Het gaat hem voor de wind. Onlangs bracht hij met ’Laat de hele boel maar waaien’ een nieuwe single met videoclip uit. En later dit jaar volgt een compleet album. Met de Manke Nelis-cover staat Berghoef de laatste weken geregeld in de Dag Top 5 van Radio NL. Ook wordt zijn single vaak gedraaid door allerhande lokale radiostations in den lande. En op Twitter stijgt het aantal volgers rap. ,,Binnen anderhalf uur had ik 25 nieuwe followers’’, zegt hij trots.

Toen Berghoef deze week met zijn busje bij megaspeeltuin Linnaeushof stond, werd hem om handtekeningen gevraagd en maakten omstanders foto’s. ,,Dat was wel wennen. Ik ben een hele nuchtere jongen’’, zegt de geboren Mokumer.

Hij keek ook vreemd op toen hij een garage binnenliep en ze wisten dat hij Gerry Holland was. Nee, zo bekend is hij nu ook weer niet; ze hadden het op zijn busje zien staan.

Op Koninginnedag trad Berghoef drie keer op: op een privéfeest in Noord-Brabant en op festivals in de Jordaan en Amsterdam-Noord. Maar van zijn zangcarrière kan hij nog niet leven. Zijn brood verdient Berghoef vooral met het rijden van gehandicapten in een taxibusje. Maar ook na tientallen jaren zingen, blijft hij hopen op dé doorbraak. ,,Ik werd laatst weer benaderd door een organisator van een groot festival.’’ Afwachten of het leidt tot een optreden.

Lees meer in Haarlems Dagblad, editie Haarlemmermeer, van 7 mei.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.