Desastreus effect grote AH blijft uit in Heemskerk

Redacteur Kennemerland
heemskerk

De komst van de grote Albert Heijn in de Rijksstraatweg heeft nog niet tot kaalslag in het winkelbestand van Heemskerk geleid. En evenmin tot chaotische toestanden in de buurt. Wat wel werd gevreesd.

Het is vijf maanden na de opening van de AH L (een XL mocht het bij nader inzien niet heten). Het is een mooie, ruime supermarkt, met parkeren in de kelder, een enorm assortiment.

Dat klinkt allemaal gunstig. Toch is de indruk dat het er niet storm loopt. Zo is vorige week zelfs een groep vakkenvullers overbodig verklaard. Een teken aan de wand.

Albert Heijn zelf heeft een heel andere indruk. ,,Wij zijn heel tevreden over de nieuwe winkel. Zeker op vrijdag en zaterdag is het druk’’, zo meldt de woordvoerster in het hoofdkantoor.

Van ontslagen is volgens haar geen sprake. Hooguit zijn enkele contracten niet verlengd en medewerkers naar andere vestigingen gegaan.

De verwachte verstoppingen op de Rijksstraatweg zijn uitgebleven. Extra maatregelen zijn dan ook niet nodig, meldt de gemeente Heemskerk.

Ook concurrent Deen, die lang heeft geprocedeerd tegen de komst van de AH, is gerust gesteld. Het vernietigende effect valt tot nu toe alleszins mee.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.