Vrouw (18) aangehouden in Schagen tijdens relatief rustige nieuwjaarsnacht

Redacteur West-Friesland
Schagen

De viering van oud op nieuw is relatief rustig verlopen in de Noordkop. Wel is er een 18-jarige vrouw aangehouden in Schagen wegens geweld tegen een agent.

Volgens een melding van de politie zijn in onze provincie tijdens de jaarwisseling agenten op diverse plaatsen geconfronteerd met agressie en geweld. In de loop van de nacht werd op de Markt in Schagen een 18-jarige vrouw aangehouden wegens het beledigen van een agent.

Op verschillende plekken in de regio werd er wel geklaagd over vuurwerkoverlast en op een paar plaatsen gingen containers in de brand, maar grote problemen zijn er tot nu toe niet bekend. In Schagen was de politie duidelijk zichtbaar met veel mensen aanwezig op straat. De meeste mensen bleven vanwege het regenachtige weer vooral binnen bij de diverse horecazaken.

Daardoor bleef het buiten ook een stuk rustiger. Een enkele jongere die te dronken was om zijn benen te kunnen blijven staan werd gesommeerd naar huis te gaan. Om binnen te kunnen komen bij verschillende horecazaken moest vooraf een kaartje worden gekocht van 10 euro. Vooral de entreebewijzen van Igesz waren populair. Nadat deze waren uitverkocht werden er al snel kaarten op de zwarte markt via internet aangeboden waarvoor het viervoudige werd gevraagd en geboden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.