Geen super, geen hotel, maar werf op 't Prooyen

Jacco van Oostveen
monnickendam

De Kop van 't Prooyen in Monnickendam blijft voorlopig zoals hij nu is: plannen voor een supermarkt, een hotel of woningbouw staan in elk geval de komende jaren weer in de ijskast. De leegstaande loods van Ruiter Yachting is gekocht door een andere scheepbouwer, namelijk Hakvoort.

Dat bedrijf gaat de loods gebruiken om er onderdelen van schepen te vervaardigen, zegt Klaas Hakvoort. ,,Je moet dan denken aan luiken, deuren, dat soort dingen. Omdat er een steeds grotere vraag is naar grotere jachten, worden ook dat soort onderdelen steeds groter. In onze huidige loodsen aan de Havenstraat wordt de ruimte steeds beperkter. De loods aan ’t Prooyen is uitermate geschikt voor dat soort ondersteunende activiteiten en het is dichtbij. Ook een groot voordeel is dat het bestemmingsplan voor die locatie al scheepswerf is en dus kunnen we er al onze activiteiten ontplooien.''

De koop van de loods door Hakvoort betekent dat andere plannen voor die locatie voorlopig van de baan zijn. Begin april kwam naar buiten dat Albert Heijn en projectontwikkelaar Ten Brinke Broers Projectontwikkeling plannen hadden voor een grote supermarkt op de plek van de loods van Ruiter Yachting en bouwbedrijf Leguit en Roos, dat ernaast zit. Dat zorgde voor commotie bij het publiek en in de politiek, waarna de projectontwikkelaar de plannen in de wacht zette. Inmiddels heeft hij aan betrokkenen laten weten dat het plan na de verkoop van de Ruiter-loods aan Hakvoort helemaal van de baan is.

In Monnickendam gingen ook verhalen over plannen voor een hotel of woningbouw op de betreffende locatie. Ook dat gaat niet door zolang Hakvoort de loods in gebruik heeft.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.