Startersappartementen in Sint Maarten

Sint Maarten

De gemeente Harenkarspel probeert een gat van ongeveer een ton te dichten om starterswoningen op de plek van het voormalige autobedrijf Haulo te bouwen.

Het uitverkoren plan is er eentje in het model van een stolpboerderij met daarachter twee schuren. In de boerderij komen vier wooneenheden. Om de boel zo betaalbaar mogelijk te maken, krijgen die huizen weinig tuin. Het gebouw komt vrij dicht op de Dorpsstraat te staan. In de schuren erachter worden in principe twaalf startersappartementen ingericht.

In eerste instantie wilde de gemeente ongeveer zes en halve ton aan de grond verdienen. Maar enkele maanden terug bleek dat, zeker gezien de economische dip waarin de bouwwereld verkeert, een paar stappen te ver. Daarop besloot de gemeenteraad met een opbrengst van een half miljoen ook genoegen te willen nemen.

Nu er opnieuw een gat van ongeveer een ton ligt heeft wethouder Rob Treur de commissie ruimtelijke zaken in beslotenheid om advies gevraagd. De commissie is gecharmeerd van het bouwplan en ook van het idee voor de aangedragen oplossing. Alleen moet de wethouder dat nog beter onderbouwen. ,,Het komt er op neer dat, in het kader van het leefbaarheidsplan van Sint Maarten, de Dorpsstraat wordt aangepakt. Los daarvan moet riolering daar worden opgeknapt. Door die klus op te schuiven tot na de herinrichting van de weg kan nog wat geld bespaard worden.’’

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.