Dierenkliniek slaat alarm: hond vergiftigd in Westzaan

redactie Zaa
Westzaan

Dierenkliniek Stad en Lande in Wormerveer waarschuwt hondenbaasjes voor mogelijk vergiftigde stukken vlees bij de Kanaaldijk in Westzaan.

Op de Kanaaldijk in Westzaan is een stuk vlees gevonden waarin een pil verstopt zat. Het is niet duidelijk wat voor soort pil het is, maar de dierenkliniek vindt het feit dat er schijnbaar een pil in een op straat liggend stuk vlees zat verstopt serieus genoeg om hondenbezitters via Facebook te waarschuwen. Ook is er melding gemaakt bij de politie.

De boel kwam aan het licht toen een hondeneigenaar na het uitlaten van de hond aan de Kanaaldijk (omgeving Kleine Steng) bij thuiskomst een stuk vlees in de auto vond. De hond had dit blijkbaar gevonden, gegeten en in de auto uitgebraakt.

In het stuk vlees zat een pil. De hond is direct naar de dierenkliniek gebracht ,,We hebben hem laten braken om alle maaginhoud eruit te laten komen”, aldus de dierenkliniek op Facebook.

Dierenkliniek Stad en Lande roept hondenbezitters die een soortgelijke ervaring hebben op om zich via 114 bij de Dierenpolitie te melden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.