Borstkankerlintje Helders ziekenhuis

Bo-Anne van Egmond
Den Helder

De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft een roze lintje ontvangen voor goede en patiëntgerichte borstkankerzorg.

Het lintje is uitgereikt door Borstkankervereniging Nederland (BVN). BVN beoordeelt ziekenhuizen in de Monitor Borstkankerzorg. De monitor combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen.

Mathijs Hendriks, internist-oncoloog bij Noordwest: ,,Het borstkankerlintje is een erkenning voor het voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden voor het verlenen van zorg aan patiënten met borstkanker. Binnen de borstkliniek streven we continu naar het verbeteren van de zorg, en doen dit in samenwerking met alle betrokken partijen.’’

Elk jaar worden de criteria opnieuw bijgesteld. Noordwest scoorde een ‘ja’ op alle criteria. De criteria zijn te raadplegen op monitorborstkankerzorg.nl.

De Noordwest Ziekenhuisgroep en het Rode Kruis Ziekenhuis werken samen op het gebied van borstkankerzorg. Patiënten kunnen terecht op drie locaties in de regio: Alkmaar, Beverwijk en Den Helder.

Jaarlijks behandelen onze specialisten en medewerkers meer dan zeshonderd patiënten met borstkanker. De ziekenhuizen zijn door deze aantallen één van de grootste behandelaars van borstkankerzorg in Nederland.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.