Koelwagenactie voedselbank toe aan eindsprint

Koelwagenactie voedselbank toe aan eindsprint

Redacteur Schagen
anna paulowna

De geldinzamelingsactie voor een koelwagen voor de Voedselbank Kop van Noord (Schagen/Hollands Kroon), een initiatief van deze krant, is toe aan de eindsprint.

Zeker nu Rabobank Schagen-Wieringerland en Rabobank Noord-Holland Noord hebben besloten uit hun coöperatiefonds voor maatschappelijke doelen een donatie van 5.000 euro te doen, komt de finish in zicht.

,,We hopen dat meer bedrijven volgen om het laatste gat te dichten’’, stellen directeur particulieren Theo Bregman en directeur commerciële zaken Mark Poldner van de bank.

De voedselbank heeft 19.000 euro nodig voor aanschaf van een koelwagen. Die is nodig om versproducten, die niet lang houdbaar blijven, bij leveranciers op te halen. De teller staat nu op 15.370 euro.

De verkoop van rozijnsloffen door Bakkerij Alkemade in Anna Paulowna en Breezand heeft 500 euro voor de koelwagenactie opgebracht.

,,In de bus op de toonbank zat, ook door giften, iets van 475 euro. Dat hebben wij naar boven afgerond’’, aldus Aard Alkemade.

,,De familie van een man die werd begraven, wilde na de plechtigheid plakken rozijnenslof presenteren bij de koffie in plaats van cake. De overledene droeg de voedselbank een warm hart toe. Dat is toch een mooi gebaar.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.