Amber Lewakabessy mee naar EK basketbal

Den Helder

Bondscoach Meindert van Veen heeft Amber Lewakabessy van Dozy BV Den Helder gekozen in de selectie van het Nederlands team onder 16. Oranje begint vrijdag aan haar EK in het Roemeense Oredea.

Tot nu toe verloopt de zomer voor de nationale vrouwenselecties zeer teleurstellend, waardoor alle hoop op deze groep is gericht. Van de 24 deelnemende landen promoveren er drie naar de A-divisie. Oranje is ingedeeld in een poule met Israël, Cyprus, Estland, Slovenië en Oostenrijk. De nummers 1 en 2 uit de 4 poules kruisen met elkaar, waarna de winnaars uiteindelijk om promotie spelen.

Van Veen: ,,Amber heeft alle zes de oefeninterlands meegespeeld, waarin ze niet al te veel speeltijd heeft gekregen. Maar in die geringe tijd heeft ze de coaches overtuigd dat ze een plek bij de eerste twaalf verdiend. We gaan naar Roemenië om te promoveren alhoewel we niet al onze tegenstanders in beeld hebben. Wel hebben we beelden gezien van Israël en Estland en speelden we tegen Slovenië. Bij de eerste twee in de poule komen lijkt haalbaar en daarna zien we wel verder.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen